Onze rijke geschiedenis

Geschiedenis

Het verhaal van DFDS Wijchen begint in 1970. In dat jaar begon Frans Huisman een bodedienst tussen Venray en Nijmegen. Zijn eerste stappen binnen de logistiek bleken een succes. Huismans aanpak werd opgemerkt door Duitse expediteurs die Huisman inschakelden voor transport naar Groot-Brittannië.

Voorop in efficiëntie

Begin jaren ’80 richtte Huisman zijn logistieke dienstverlening volledig op Groot-Brittannië. Zijn inzicht in de markt en in de behoeften van opdrachtgevers, maakte dat Huisman als eerste ook op de terugweg lading meenam: geen lege vrachtwagens meer tijdens een uiterst efficiënte en kostenbesparende rondrit.

Professionaliseringsslag

Een volgende professionaliseringsslag vond plaats in 1991. Huisman besloot een behendig managementteam aan zijn organisatie toe te voegen. Zo werd Huisman een van de eerste middelgrote logistiek dienstverleners met een goede financiële afdeling en controller. Nacalculatie kreeg vanaf deze periode veel aandacht om het juiste rendement te bewaken.

Inzicht door techniek

Parallel aan deze ontwikkelingen zag Huisman ook de waarde in van de opkomende, moderne communicatiemiddelen. Wat ooit begon met telefoons in de vrachtwagen, is inmiddels uitgegroeid tot sign-on-glas, inzichtelijke IT-systemen en gebruikersvriendelijke webportals. Opdrachtgevers krijgen meer en meer grip op hun logistiek.

Periode van groei

De huidge directeur business development, John Scholten, kwam ook begin jaren ’90 in beeld. Om het – toch al mooie – klantenbestand te borgen en het bedrijf verder te laten groeien, werd John in 2000 mede-eigenaar. Een periode van groei brak aan en Huisman Group kwam drie jaar later volledig in handen van John.

De missie

John’s missie was (en is) om de positie van DFDS Wijchen in heel Groot-Brittannië en Ierland te verstevigen. Een warehouse kan binnen die strategie niet ontbreken. In 1995 werd samen met een bevriend collega-bedrijf een eerste warehouse in de London Area opgezet. Dat beviel zo goed dat het toenmalige Huisman drie jaar later een volledig eigen warehouse opende in Corby (the Midlands).

Operationele satelliet

Na vijf jaar in Corby bouwde het bedrijf daar in 2003 een nieuw pand: de huidige faciliteit. Nog steeds vormt Corby de operationele satelliet van DFDS Wijchen’s warehouse in Wijchen. Ondanks de wereldwijde crisis die 2008 losbarstte, is DFDS Wijchen de jaren goed doorgekomen dankzij een enorme diversiteit en een groot aantal opdrachtgevers.

Voor de wind

Vandaag de dag gaat het DFDS Wijchen nog steeds voor de wind. Er wordt personeel aangetrokken, nieuwe opdrachtgevers kloppen aan en er wordt ook weer gebouwd: vanaf 2017 beschikt het warehouse in Wijchen over 10.000 extra palletplaatsen.

Overname door DFDS

Eind 2019 heeft het Deense bedrijf DFDS de Huisman Group overgenomen. Huisman Group zet haar activiteiten door onder de naam DFDS Wijchen.

Word een deel van onze historie en toekomst

DFDS Wijchen nog beter leren kennen? Liever vertellen we wat we voor u kunnen betekenen.
Maak hier een afspraak >

DFDS gebruikt alleen technische, functionele cookies en analytische cookies die geen inbreuk maken op uw privacy. Lees onze Privacy verklaring.