Warehouse Wijchen
als EDC -
Showcase 4

Showcase 4: EDC in Wijchen

Steeds meer internationale opdrachtgevers zien er de voordelen van in om DFDS Wijchen’s warehouse in Wijchen (NL) als EDC in te zetten, al dan niet gecombineerd met het warehouse in Corby (the Midlands, UK). Vanuit Wijchen wordt Europa bediend, terwijl Corby een emergency voorraad gecombineerd met DFDS Wijchen als UK-specialist. Onlangs nog namen drie bedrijven in één maand contact met ons op: zij wilden een EDC gericht op de UK en Ierland met uitwijkmogelijkheden naar de rest van Europa. In deze showcase vertellen we hoe deze drie geïnteresseerden uiteindelijk drie opdrachtgevers zijn geworden om trots op te zijn:

– Een Noord-Amerikaans bedrijf met een saleskantoor in de UK
– Een Taiwanees bedrijf in computersupplies die hun EDC in de UK wilden verplaatsen naar Nederland
– Een erg succesvolle Zweedse multinational in technische producten

De uitdaging

Het Noord-Amerikaanse en Taiwanese bedrijf waren bekenden uit ons netwerk en wisten waartoe DFDS Wijchen in staat is. Hoewel ze ieder eigen redenen, eisen en wensen kenbaar maakten, hadden ze ook iets gemeen: ze wilden met spoed aan de slag.

Flexibiliteit

Dit vergde een grote flexibiliteit van onze organisatie. We hadden immers maar een paar weken om de warehouseconfiguratie in te richten, interfaces tussen verschillende IT-systemen te ontwikkelen en – samen met onze vaste partner in douanezaken – de fiscale vertegenwoordiging te regelen. Hoewel we binnen de kortste keren containers losten met voor ons onbekende goederen, zijn we er bovenal in geslaagd om alle Europese voorraden in ons warehouse te centraliseren.

Aan de slag

Al snel na dit eerste wapenfeit kwamen alle afdelingen van DFDS Wijchen voor een nieuwe uitdaging te staan. De Amerikaanse klant liet ons het vervoer van honderden pallets uit heel Europa verzorgen. Op een maandag was alles keurig en netjes volgens planning binnen. Dat gaf ons nog minder dan een dag om uit al die pallets de juiste producten te verzamelen, te verpakken, te laden en te vervoeren naar the National Exhibition Centre in Birmingham. Sluittijd levervenster: 14.00 uur.

Planning is key

Het picken van de goederen duurde tot 20.00 uur maandagavond: te laat om nog op tijd bij de ferry te zijn. We kozen daarom voor de nachtpendel door de Eurotunnel, zodat we rond 05.00 uur ’s nachts bij onze warehouse in Corby arriveerden. Onze Engelse collega’s hadden al een domestic vrachtwagen klaarstaan die om 07.00 uur werd beladen en niet veel later kon vertrekken naar Birmingham: ruim om tijd voor een succesvolle Europese productlancering.

De doorslag

Het mooie van dit alles? In het heetst van de strijd was de Zweedse (toen nog potentiële) opdrachtgever de hele dag op bezoek bij DFDS Wijchen in Wijchen. Zodoende hebben ze het gehele proces van dichtbij meegemaakt. Zij waren hier zo onder de indruk van, dat het de doorslag gaf om definitief met DFDS Wijchen in zee te gaan.

Uitbreiding faciliteiten

Eind 2016 heeft de marktleider op het gebied van re-manufactured printerinkt en -onderdelen haar EDC ook bij DFDS Wijchen ondergebracht. Voor hun Nederlandse vestiging verzorgden wij al tientallen jaren alle transporten van Nederland naar de UK en Ierland. Toen maakte de directeur zijn plannen bekend om de eigen warehouse in Nederland te sluiten én het warehouse in Hamburg te centraliseren als EDC bij DFDS Wijchen in Wijchen.

Dit proces heeft een aanloop van één jaar gehad en heeft geleid tot nieuwbouw en uitbreiding van onze bestaande faciliteiten. Eind 2016 zijn de 10.000 bijgebouwde palletplaatsen opgeleverd: exact op tijd om het nieuwe EDC naar tevredenheid van alle partijen te faciliteren.

DFDS gebruikt alleen technische, functionele cookies en analytische cookies die geen inbreuk maken op uw privacy. Lees onze Privacy verklaring.