De premium service
van DFDS Wijchen -
Showcase 2: De industrie

Showcase 2: De industrie

De uitdaging

Twee jaar geleden kwam DFDS Wijchen in contact met een grote multinational op het gebied van industriële benodigdheden. Dit bedrijf had op dat moment veel warehouses in de UK: een aantal dat drastisch omlaag moest.

Minder kosten, meer service

Ze overtuigden het hoofdkantoor dat ze dezelfde mate van service konden blijven leveren met een Europees warehouse in Nederland in plaats van in de UK. Dat zou natuurlijk enorm veel kosten besparen. Maar is het echt mogelijk om het hoge serviceniveau te garanderen? Dat 80% van de UK-bevolking een dag later al beleverd kan worden? DFDS Wijchen maakt het mogelijk.

De oplossing

De oplossing voor deze uitdaging was weer de premium service. Opnieuw hebben we met alle betrokken partijen overleg gevoerd om een ​​goed idee te krijgen over de wensen en eisen. Dit bedrijf ging niet overhaast te werk en benaderde het stap voor stap. Eerst alleen de eenvoudige, volle ladingen.

100% bewezen

DFDS Wijchen bewees zichzelf met een leverbetrouwbaarheid van 100%. Daarna vervoerden we ook grotere deelladingen. De laatste stap bestond uit kleine palletzendingen die de volgende ochtend bezorgd moesten worden. DFDS Wijchen levert maatwerk dienstverlening. Wanneer een 48 uurs-levering vanuit Nederland afdoende is, kiezen we in overleg voor een economisch voordeligere oplossing.

In de praktijk

Hoe onze premium service er in dit geval in de praktijk uitziet? Dagelijks beladen we in Nederland uiterlijk om 13.00 uur een of meerdere trailers. Op dat moment wordt alle relevante data ingevoerd in het transport management system met EDI. De afdeling planning gaat direct aan de slag om de levering op de volgende dag te organiseren.

Next day delivery

De grotere deelladingen worden gecrossdocked en meteen op de juiste trailer geladen. Bijna alle levertijden worden vooraf geboekt. Kleinere ladingen en groupagetransport gaan via de nachtrit naar Corby (UK). De truck arriveert tussen 05.00 en 06.00 ‘s ochtends, waar de kleinere lading meteen wordt overgeladen in geschikte leveringsvoertuigen. Aflevering gebeurt dezelfde ochtend of in de loop van de dag op vooraf geboekte tijden.

Beproeving

Een echte beproeving volgde in het voorjaar. Het Engelse warehouse managementsysteem van de klant lag twee weken lang volkomen plat, zodat alles via ons vanuit Nederland geleverd moest worden. En dat lukte, zonder dat iemand ook maar iets opviel. Ondertussen slaagde onze opdrachtgever om de voorraad in de UK flink te laten slinken, met een significante financiële besparing als gevolg.

DFDS gebruikt alleen technische, functionele cookies en analytische cookies die geen inbreuk maken op uw privacy. Lees onze Privacy verklaring.