De premium service
van DFDS Wijchen -
Showcase 3: De zorg

Showcase 3: De zorg

De uitdaging

Een van de eerste keren dat onze premium service werd ingezet, was een aantal jaar geleden toen we zijn benaderd door een producent van hulpmiddelen voor de gezondheidszorg. Zij leverden onder andere ziekenhuisbedden, speciale baden en liften aan verzorgingstehuizen, ziekenhuizen en soortgelijke instellingen.

White glove delivery

De huidige levering werd als kostbare white glove-service aangeboden, uitgevoerd door twee personen. Dus vroeg de opdrachtgever aan DFDS Wijchen: hoe kunnen we leveringskosten reduceren zonder in te boeten op onze hoogstaande service?

De oplossing

Na verkennende gesprekken met het topmanagement, nodigden we de delegatie uit om onze warehouses in Corby (UK) en Wijchen (NL) te bezoeken. Andersom werden wij gevraagd om hun productiefaciliteiten in Polen in ogenschouw te nemen.

Communicatieve ondersteuning

Wat er in deze branche vooral bij komt kijken, is een sterke communicatieve ondersteuning tussen planning, customer service, beladers en het afleveradres. Stelt u zich dit maar eens voor:

Onze chauffeur arriveert op de plek van bestemming: een groot ziekenhuis. Via zijn referentienummer heeft hij toegang tot alle afleverdetails. Daar leest hij bijvoorbeeld: ‘Neem contact op met Meneer X op Afdeling Y.’ Vervolgens rijdt hij het terrein op, gaat naar de receptie en vraagt naar Meneer X. De receptionist stuurt de chauffeur vervolgens naar facilitaire afdeling aan de andere kant van het gebouw. Als hij zich daar meldt, krijgt hij te horen: ‘U kunt het afleveren in gebouw 3, bij kamernummer 385.’ Onze chauffeur lost het product zelf en levert het af in de desbetreffende kamer. Daar verwijdert hij de verpakking en neemt het materiaal weer netjes mee terug.

Geduld is een schone zaak

U snapt dat we met deze servicegerichte aanpak geen 25 bezorgingen per dag kunnen realiseren. En dat we heel wat vragen van het geduld van onze chauffeurs. Maar dat levert ook heel wat op. Onze opdrachtgever is zo tevreden met onze premium service, dat we volgend jaar twee keer zoveel mogen vervoeren.

DFDS gebruikt alleen technische, functionele cookies en analytische cookies die geen inbreuk maken op uw privacy. Lees onze Privacy verklaring.