De premium service
van DFDS Wijchen -
Showcase 1: Retail DC’s

Showcase 1: Retail DC’s

De uitdaging

Afgelopen jaar is DFDS Wijchen benaderd door een grote multinational op het gebied van persoonlijke verzorgingsproducten. Zij leerden ons kennen via een bestaande relatie die de toegevoegde waarde van DFDS Wijchen premium service zelf al had ervaren.

Intensieve gesprekken

Na een eerste kennismaking volgde er enkele intensieve gesprekken. Niet alleen met de afdeling logistiek, maar ook met sales, supply directors, customer service, supply chain management en transport.

OTIF

Het probleem werd al snel helder: ze hadden te kampen met een On Time In Full Term-leverbetrouwbaarheid van 95% of minder. Niet acceptabel voor klanten als Amazon, DSG, Argos, John Lewis en vele anderen. Iedere dag werden de gevolgen duidelijk:

  • Ontevreden eindgebruikers
  • Lagere classificatie op de lijst van klantleveranciers
  • Hoge boetes bij te late levertijden

De oplossing

DFDS Wijchen overlegde een lijst met alle distributiecentra in het Verenigd Koninkrijk en Ierland waar dagelijks of wekelijks geleverd werd. Verder deelden we ook onze kennis en ervaring over elk bedrijf dat onze diensten afneemt: uitzonderingen, speciale eisen, inboeken en waardevolle contacten bijvoorbeeld.

Piekseizoen

Al snel waren ze overtuigd van de dienstverlening van DFDS Wijchen. We mochten beginnen op 1 oktober, net voor de aanvang van het piekseizoen. De drukte rondom Q4 brengt weer allerlei nieuwe uitdagingen met zich mee: nachtelijke leveringen, langere wachttijden en wijzigingen op het laatste moment.

DFDS Wijchen delivers

Een uitdaging was het inderdaad. Een goede voorbereiding, extra inzet en supersnelle EDI-connecties, zorgde ervoor dat we onze belofte waar konden maken: DFDS Wijchen delivers. Want na vier maanden werden we op het resultaat getrakteerd: een OTIF van maar liefst 99,5%! Sales tevreden, supply chain tevreden. Een tevreden klant voor ons met tevreden klanten voor hem.

De voordelen op een rijtje

  • De werkdruk voor hun customer service werd aanzienlijk verlicht
  • Sales heeft een betere onderhandelingspositie omdat alles tot in de laatste kilometer perfect is uitgevoerd
  • De relatie met hun klanten blijft sterk en gezond
  • Ze scoren hoger als het gaat om leverkwaliteit

DFDS gebruikt alleen technische, functionele cookies en analytische cookies die geen inbreuk maken op uw privacy. Lees onze Privacy verklaring.