DFDS Wijchen delivers met Crossdock Scanning

Introductie Crossdock Scanning

DFDS Wijchen is onverminderd ambitieus om betere, slimmere en efficiëntere logistieke concepten naar de markt te brengen. Eén van de meest recente innovaties binnen de warehouses van DFDS Wijchen is crossdock scanning. Met deze nieuwe technologie optimaliseren we onze crossdocking-services om zo foutmarges te minimaliseren, doorloop te verbeteren en procesregistratie drastisch uit te breiden. DFDS Wijchen delivers!

Zo werkt het

Bij crossdock scanning krijgt iedere trailer, laad- en losdock en crossdock-lanes een unieke barcode. De crossdock-medewerkers van DFDS Wijchen worden uitgerust met een handscanner. Digitaal aangestuurd door de afdeling planning, scant de crossdocker het manifest dat bij een zending hoort. Het manifest verschijnt direct op zijn scanner. Nu scant hij het dock en de trailer als laatste check voordat het echte werk begint.

Labellen en scannen

Gewapend met zijn scanner, het digitale manifest en bijbehorende labels, rijdt de crossdocker de eerste pallet uit de trailer. De pallet wordt gelabeld, gescand en in een crossdock-lane geplaatst dat ook gescand wordt. We herhalen deze stappen totdat de trailer leeg is. In het Transport Management Systeem (TMS) van DFDS Wijchen wordt alles ondertussen netjes vastgelegd.

Foutloos verladen

Nu staan alle pallets netjes in het crossdock, wachtend tot ze weer verladen worden. Ook hiervoor deelt planning een manifest met de crossdock-medewerkers. Door het dock te scannen, wordt meteen getoond welke pallets er voor de trailer bestemd zijn en in welke lane te staan. Het systeem geeft zelfs aan in welke volgorde de pallets verladen moeten worden. Staan alle pallets in de trailer? Dan krijgen zowel de crossdocker als de planner groen licht en wordt de chauffeur op pad gestuurd.

De voordelen

  • Track-and-trace vanaf verlading tot aan de eindbestemming via de webportal van DFDS Wijchen.
  • Het TMS geeft inzicht in welke goederen in Wijchen staan, onderweg zijn of bij onze collega’s in de UK op het crossdock aanwezig zijn.
  • We weten exact welke medewerkers welke goederen verladen hebben.
  • Pallets die langer blijven staan, verplaatsen we naar een neutrale zone. Via het TMS kunnen we te allen tijde opvragen om welke goederen het gaat en waarom dit is.
  • Met deze inzichten vergroten we onze performance, zodat u competitiever wordt in uw eigen markt.

Meer weten over crossdock scanning? Neem contact op met DFDS Wijchen!

DFDS gebruikt alleen technische, functionele cookies en analytische cookies die geen inbreuk maken op uw privacy. Lees onze Privacy verklaring.