De hectiek rondom de Brexit lijkt afgenomen te zijn. Er is nog nauwelijks berichtgeving vanuit de media over dit thema. Er zijn echter nog steeds diverse scenario’s mogelijk.
Wat er ook gaat gebeuren; DFDS Wijchen is voorbereid! En wij vinden het belangrijk u te informeren over wat u mag verwachten. Daarom deze update.

Omdat het Britse parlement het akkoord niet heeft goedgekeurd, is de Brexit datum is uitgesteld tot uiterlijk 31 oktober 2019. Dit betekent dat de UK ook zal moeten deelnemen aan de Europese verkiezingen tussen 23 en 26 mei.
Als de UK echter geen verkiezingen organiseert en het terugtrekkingsakkoord niet heeft bekrachtigd, zal de Brexit datum 31 mei 2019 zijn.

Als het Britse parlement alsnog voor 31 oktober instemt met het Brexit akkoord, dan treedt de UK uit de EU op de eerste dag van de daaropvolgende kalendermaand (niet later dan 1 november 2019).
Vanaf de uittreding gaat een overgangsfase in werking tot 31 december 2020. In deze periode blijven alle EU-regels en wetten voor de UK van kracht. Deze overgangsperiode kan zo nodig eenmalig met twee jaar worden verlengd tot 31 december 2022.

Wij hebben in eerdere nieuwsbrieven en berichtgevingen al geïnformeerd over de voorbereidingen welke noodzakelijk zijn om uw transport naar de UK te kunnen verzorgen. Heeft u bijvoorbeeld al een EORIE nummer? En een TSP Authorisation number van de ontvangende partij?
Wist u dat wij dadelijk het exact aantal pallets/kartons/kolli en de daarbij behorende gewichten moeten ontvangen alsook de goederenwaarde? Dit, en nog meer punten zijn nodig om het transport te kunnen verzorgen. Wij informeren u hier graag over.


Nieuws en actueel

DFDS gebruikt alleen technische, functionele cookies en analytische cookies die geen inbreuk maken op uw privacy. Lees onze Privacy verklaring.